Pretraži
Bloodhound započeo prva Land Speed Record testiranja – šuška se o napadu na 1.000mph (1.609km/h)?

Bloodhound započeo prva Land Speed Record testiranja – šuška se o napadu na 1.000mph (1.609km/h)?

Objavljeno: 22/10/2019 / Autor: Petar Bondek / Ovo čudo ima potencijal za brzinu veću od 1.600 Km/h @Newspress

Svaki automobil koji razvija maksimalnu brzinu od 160 km/h se smatra relativno brzim. Gdje to stavlja Bloodhounda s potencijalnih 1.600 km/h?

Ovaj projekt je zapinjao poput savezničkog iskrcavanja na Dan D, no baš poput spomenutog – ide dalje! Ekipa Bloodhound LSR je sa svojom opremom stigla u Južnoafričku Republiku, no došli su na gotov čin apsolutnog fanatizma/herojstva/nadnaravnih sposobnosti. Što se tamo dogodilo?

 

Alija Sirotanović  Fan Club, SA

Stigli su u Newquay, da bi vidjeli Hakskeenpan pustinju očišćenu od 16.500 tona kamenja! Taj pothvat je djelo lokalne mierske zajednice, koja je RUČNO POČISTILA 22 MILJUNA KVADRATNIH METARA suhe jezerske površine. Da, to je deset puta VEĆA površina od Monaka! FIA je najboljim radnicima na svijetu podijelila medalje za zasluge – njih samo 317! Vjerojatno će im trebati doživotni kiropraktički tretmani, no tko zna – možda jednog dana završe na nekoj novčanici, poput Alije Sirotanovića – ” Najbrže lopate Breze

 

Krvosljednik se vraća kući – po još raketa!

Bloody je navukao aluminijske sprinterice po prvi put, a prvo će ga Andy Wallace prošetati do 330 km/h, pa slijede testovi do 640 km/h s Eurojet EJ200 motorom, a onda svi dobiveni podaci idu u obradu, skupa s CFD modelima…Krvosljednik se tada vraća na rodni otok da bi dobio naknadne Nammo hibridne rakete s tri tone potiska (svaka) za drugu fazu “vožnje”, za finalni potisak do Vmaxa…Koliki će biti?

 

Šuška se o realnom pokušaju postizanja 1.000 mph (1.609 km/h), no s Britancima treba biti oprezan – sjetite se samo blamaže s Jaguarom XJ220 …koji je od obećanih 220 mph postigao samo 212, 3 (341,7 km/h)!

 

Sve će pratiti 192 senzora pritiska raspoređenih po trupu Bloodhounda a svi podaci će se usporediti s vrijednostima dobivenima na CFD testiranjima.

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X