Pretraži
Besplatna reklama za novi Defender stigla u obliku šlepera zapelog u pustinji

Besplatna reklama za novi Defender stigla u obliku šlepera zapelog u pustinji

Objavljeno: 17/03/2020 / Autor: Mihael / Foto: Damian Blakemore

Novi Defender izvukao šleper – Novi Land Rover Defender predstavljen je javnosti 10. rujna 2019. godine na salonu automobila u njemačkom Frankfurtu. Jedan je od najkontroverznijih terenaca posljednjih godina, a tome najviše doprinosi činjenica da sa dolaskom novog Defendera u povijest odlazi obožavani originalni Defender koji se u posljednjoj inkarnaciji proizvodio od 1983. pa sve do 2016. godine.

Brojni skeptici prema novom Defenderu pribojavaju se i zamjeraju mu što je dobrim dijelom napustio filozofiju originala. Osim bezvremenskog kockastog dizajna, stari Defender je obožavan zbog jednostavnosti izrade te fantastičnih terenskih svojstava. Novi Defender namijenjen za godinu 2020. je vozilo koje ne dijeli niti jednu zajedničku komponentu sa starim automobilom.

Zajednička su mu čini se iz priloženog ostala izvrsna terenska svojstva koja može zahvaliti stalnom pogonu na sve kotače, blokirajuće diferencijale i dvije zasebne prijenosne kutije. Razlika je i u tome što novi automobil neće više koristiti konstrukciju tzv. tijela na šasiji a bit će opremljen i aktivnim zračnim ovjesom uz iznimku kraće Defender 90 verzije koja će nuditi opciju klasičnijeg ovjesa.


novi Defender izvukao šlepera

novi Defender izvukao šlepera

novi Defender izvukao šlepera


 

Novi Defender izvukao šleper

Spremajući se za prve isporuke kupcima već ovog proljeća, Land Rover je poslao ekspediciju novih Defendera u pustinju Namib. Tamo su trebali pronaći dobre lokacije za fotografiranje, ali su umjesto toga pronašli jedan nesretni šleper Scania koji je zaglavio u suhom pješčanom koritu rijeke.

Vozač kamiona je bio već umoran i sa slabim zalihama hrane i vode nakon tri dana „pustinjskog zarobljeništva“. Vidjevši dva potpuno opremljena Defendera, mora da mu je laknulo, barem za vlastiti život ako ne i zbog kamiona. Defenderi su ubrzo udružili snage, koristeći debelo uže za izvlačenje 20-ak tona teškog kamiona. Unatoč tome što im je pojedinačna masa teglenja 3,500 kilograma, nisu imali osobitih poteškoća izvući na šleper čvrsto tlo.


Pogledaj galeriju


Novi Defender izvukao šleper

Povratak na vrhpointer
Zatvori X