Pretraži
Bentley napada rekord Pikes Peaka za serijske automobile – ovaj put s novim “Kermit” GT-om!

Bentley napada rekord Pikes Peaka za serijske automobile – ovaj put s novim “Kermit” GT-om!

Objavljeno: 07/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Kermit zeleni Bentley kreće nebu pod oblake!

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s Bentaygom, Rhys Millen napada legendarno brdo s novim GT-om!

Bijeli broj na XXL maski novog GT-a ponosno označava fantastičnu tradiciju utrkivanja ove otočke legende. nema boljeg načina da se ona obilježi nego novim napadom na neki rekord – a Pikes Peak International HillClimb je skoro već tu! Spojite ugodno i korisno i dobivate Kermit zelenog Benetleya koji urla iz svojih Akrapoviča, sa svih raspoloživih 635 KS!

 

Naljepnice daju bar 10 KS!

Možda je nekima sam pogled na Bentleya s naljepnicama pomalo vulgaran, no nitko ne može zanijekati tradiciju posutu tonama srebrnine zarađenima tehničkim znanjem i napornim radom. Uostalom, znanstveno je potvrđeno da su automobili s naljepnicama UVIJEK brži od onih bez njih!

Od Blowera do danas Bentley je prisutan, s gabaritima luksuznog GT-a i performansama superautomobila (0-100 km/h za 3.7 s , maksimum od 333 km/h)

Uostalom, imati šestlitreni W12 TSI s 900 Nm okretnog momenta i ne isprobati ga na najpoznatijem svjetskom brdu nakon Chomolungme bi bila prava šteta. Samo zamislite tu grmljavinu koja se kreće od dna prema vrhu! Jedva čekamo on-board snimku! Naravno, bilo bi zanimljivije da je podloga 50/50 kao 1988. u vrijeme legendarnog Vatanena i Peugeota 405 T16, a ne potpuno asfaltirana kao danas, no to nije Bentleyeva krivica!

Koje je vrijeme rekorda koji jurišaju Bnetley i Rhys? 10:26,9 s za serijske automobile, što ne bi trebao biti problem za ovu kombinaciju, jer je Rhys u ponešto gabaritnijoj Bentaygi jurišao do vrha za 10:49,9 s.

Možda bi im bilo jednostavnije da su se prijavili na INA Delta rally (možda i van konkurencije), jer staza u Willow Springsu teško može simulirati PPIHC. No, sad nitko ne može reći da im nismo željeli pomoći…

Povratak na vrhpointer
Zatvori X