Pretraži
Bentley Limited Edition Continental : Pikes Peak edicija za samo 15 (pre)bogatih sretnika!

Bentley Limited Edition Continental : Pikes Peak edicija za samo 15 (pre)bogatih sretnika!

Objavljeno: 03/12/2019 / Autor: Petar Bondek / Bentley je pripremio samo 15 komada slavljeničke serije! © Copyright Newspress Ltd

Bentley Limited Edition Continental : Što dobivate za cijenu dvoetažnog stana u centru Zagreba od 300-ak kvadrata? Radium by Mulliner boju, karbonski bodykit, jubilarnu opcijsku “100” masku i W12 s 900 Nm okretnog momenta!


Ovo je izvedba za one manje sklone egzibicionizmu – kao da bi ikoga zavarali? © Copyright Newspress Ltd


Rhys Millen je s Pikes Peak GT-om u srpnju skinuo dotadašnji rekord za cijelih 8,4 s, prošavši opakih 156 zavoja za 10 minuta i 18,4 s…što je rezultat kojem su prije još nekoliko godina stremili Monster Tajima i ekipa sa svojim prototipovima s 1.000 KS.

 

W12 Kermit na Speedu

Bentley je lijepo proslavio svoju prvu 100-godišnjicu, no po čemu se ovaj GT razlikuje od ostalih (osim već navedenih detalja)? Prvo –  22-inčni sjajno crni Mulliner Driving Specification kotači. Drugo – Acid Green čeljusti kočnica. Treće – Pirelli P Zero Colour Edition gume u Radium zelenom finišu.

  

Taman ste se pitali “Što to vrijedi tolikih škuda na Bentleyu?” Eto Vam i odgovor! © Copyright Newspress Ltd


Treće – sjedala u Beluga koži. Četvrto – konzola u kombinaciji piano laka (pravog!) i karbonskih vlakana s iscrtanom stazom. Peto – poklopci B&O zvučnjaka. Sve navedeno Vam nije dovoljno? Možda jednostavno niste rođeni za Bentley!

 

Pozitivna strana priče je da za adrenalinski udar s ovim Contijem ne trebate tamo neko ukleto brdo u Coloradu – njegovih 3,7 s do 100 km/h i 333 km/h maksimuma je dovoljno za napad panike – bilo gdje u svijetu!

 

Ekipa iz Crewea već dugo zna plasirati vrhunski proizvod – i pritom ga ultramasno naplatiti! Pritom ih uopće ne dira što im se boje zovu po radiokativnom elementu i kiselinama… 

Pogledaj galeriju

Bentley Limited Edition Continental

Povratak na vrhpointer
Zatvori X