Pretraži
Belarus Rebel Motorcycle Club; crno-zlatni Moto Guzzi scrambler je remek-djelo minimalizma!

Belarus Rebel Motorcycle Club; crno-zlatni Moto Guzzi scrambler je remek-djelo minimalizma!

Objavljeno: 20/06/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo by @ DHSHOT

Recast Moto je podigao podosta pašine sa svojom vizijom Nevade 750, no taj model je imao samo jedan nedostatak – original je bio dizajniran za Talijane, a ne za znatno gabaritnije Bjeloruse! No, rješenje se zvalo – veći Guzzi!

Californijin okvir ima istu geometriju kao i Nevadin, no znatno je duži. Prva velika promjena su stražnji amortizeri, koji su sada podesivi, a prednjima je skraćen hod za puna četiri centimetra. Agresivniji stav uz mat crnu boju sa zlatnim detaljima garantira prolaz, uostalom većina legendarnih automobila/motocikala nosi upravo tu livreju – od John Player Special Lotusa 72 i Senninog Lotusa 98T  do današnje Haasove formule, ili Nortona RCW588 što se dva kotača tiče…Crno-zlatna kombinacija UVIJEK daje bar dvije KS više…

 

mamma italia

Ono što je ljubiteljima klasičnih motocikala vjerojatno odmah upao u oko je – spremnik goriva! Potječe s Honde CB750, a uz malo prilagodbi svi razmaci između dijelova i okvira izgledaju savršeno simetrično.

Detalj koji obožavatelji retro-scramblera znaju cijeniti su kotači – ostali su serijski, uz nešto širi obruč straga, sa zlatnim nitnama koje podižu vizualni dojam, skupa s Hendenau K60 gumama.

Kod kočnica nije bilo dileme – Brembo mora biti na Guzziju – kad je već najopakiji Guzzi svih vremena (500 V8) imao bubnjeve, zašto ova California ne bi dobila najbolje što Mamma Italia nudi? Colore dell’oro-naturalmente!

Što se kontroli tiče, tu su predivni Tarozzi pegovi smješteni mrvicu iza za pravu cafe racer poziciju i širi LSL volan za komfor na duljim prugama. Moderni detalji su također tu – predivni T&T brzinomjer, LED svjetlo i minimalistički prekidači daju da se sav Guzzi vizualno razmaše.

Ništa na ovom projektu ne strši, ništa nije pretjerano a naglašava se samo ono što se naglasiti treba – zvuči kao savršena prerada? Zacijelo i je…

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X