Pretraži
„Batman“ ostao bez Batmobilea jer nije imao tablice. A gdje drugdje nego u Rusiji?!

„Batman“ ostao bez Batmobilea jer nije imao tablice. A gdje drugdje nego u Rusiji?!

Objavljeno: 28/02/2020 / Autor: Mihael / Foto: Screenshot / wheelsage.org

Rusi zaplijenili Batmobile – Kasna noćna vožnja koštala je ovog Viteza tame njegovog omiljenog prijevoznog sredstva. Policija u prijestolnici Rusije nije bila pretjerano oduševljena time što im ulicama grada prometuje neoznačeno vozilo maskiranog pravednika. Iz policije nisu objavili tko je zapravo upravljao vozilom. Je li riječ bila o Bruceu Wayneu ili njegovom mračnom alter egu sa crnim plaštom, nije nam poznato u trenutku pisanja ovoga teksta.

Ono što znamo jest da su moskovski policajci primjetili neobično vozilo parkirano uz cestu. Iskreno, taman i da su se neposredno prije toga grijali na tradicionalan ruski način ispijajući „ljutu vodu“, teško da su mogli promašiti Batmobile. Vozilo je široko otprilike tri metra i nije najčešći prizor čak niti u Moskvi gdje svakodnevno možete vidjeti blindirane crne limuzine i terenace sa kapitalcima u kabini.

  

Batmobile u ovoj priči je u biti dobro nam poznato vozilo u kojem je Batman „fleksao“ mišiće u Odredu otpisanih i Batman vs. Superman. Vozilo je 2018. godine uvezeno iz Sjedinjenih Američkih Država u Rusiju gdje je još dovršeno. Radi se vrlo vjerojatno o najrealističnijoj replici fikcijom prožetog Batmobila koji je skoro pa spreman za cestu jer u trenutku zaplijene od policije nije imalo tablice.


Rusi zaplijenili Batmobile

Rusi zaplijenili Batmobile

Rusi zaplijenili Batmobile


 

Rusi zaplijenili Batmobile

Poznato nam je da je još krajem prošle godine ovaj Batmobile oglašen za prodaju uz skromu cijenu od 850,000 dolara. Ekipa iz tvrtke Fast Boom Pro koja ga je napravila i stavila u prodaju očito ne može odoljeti njegovim voznim osobinama pa su ga odlučili izvesti na cestu valjda računajući da policija neće primjetiti crni stroj u okrilju noći. E pa prevarili su se.

Policija je isprva pokušala pronaći vlasnika ali kako ga nigdje nije bilo, pozvali su šlep službu da odveze vozilo. Zahvaljujući velikim dimenzijama i masi Batmobila, morali su angažirati veliki kamion za šlepanje koji može podnijeti takvu masu. Vlasnika očekuje kazna od 780 dolara plus 35 dolara za svaki dan ležarine te sigurno puno znatiželjnih pitanja od policajaca koji ga sada čuvaju. Da stvar bude pomalo apsurdna, prije šlepanja, policajci su procijenili da bi se Batmobile mogao izgrebati pa su ga zamotali u plastičnu foliju kako bi spriječili površinska oštećenja.


Pogledaj galeriju


Rusi zaplijenili Batmobile

Povratak na vrhpointer
Zatvori X