Pretraži
Baselworld 2019; auto – moto – avio svijet i satovi nikad nisu bili više povezani!

Baselworld 2019; auto – moto – avio svijet i satovi nikad nisu bili više povezani!

Objavljeno: 24/03/2019 / Autor: Petar Bondek / Photo: Swisstime

Ručni satovi i brzina su nerazdvojni od samih početaka, dapače – prvi ručni sat je 1904. napravio Louis Cartier za svog dragog frenda, brazilskog pilota Alberta Santosa-Dumonta, koji se žalio da su mu džepni satovi užasno nepraktični dok leti nad Parizom.Naravno da iz istih razloga praktični ručni satovi ne silaze s naših zglobova, no povezanost s zrakoplovima, motociklima i automobilima ne prestaje. Upravo zato s aktualnog Baselworlda, (Geneve za satove) predstavljamo bitne dizajnerske i tehnološke novitete. Sad nećete moći reći da ne znate što se nosi ove sezone…

  1. JACOB&Co Twin Turbo Furious, Epic X Bugatti

Da, Bugatti i Parmigiani Fleurier su prekinuli suradnju, a spremno je uletio Jacob&Co. Dva modela – jedan sportski, drugi s dvostrukim troosovinskim  tourbillonom (komplikacija nad komplikacijama – ali to je poželjno u svijetu satova!) i repeatorom odišu istom dozom superiornosti i tehnologije kao i Chiron.Tu je i tirkizna boja, a i power reserve indikator u boji francuske zastave! Bit će proizvedeno samo 39 komada, a ekskluzivan je i drugi primjer suradnje – karbonski Bugatti Édition Limitée 110 Ans.

Cijena? Ako morate pitati  – ne možete si ih priuštiti! Ako možete iznosi oko 460 – tisuća Eura!

 

2. ALPINA AlpinerX

Ovaj smartwatch pokazuje sve bitno; bilježenje aktivnosti i sna, ima dinamičkog trenera, svjetski sat, obavijesti o pozivima i porukama, UV indikator, mjerač visine, kompas i barometar. Fali samo mikrovalna i toster! Za 700 Eura, ovo je bagatela!

 

 

3. BREITLING Aviator 8 BO1 Curtiss Warhawk

 

Posveta legendarnom lovcu P-40 Warhawk (1938.-1944.) i zajedničkim avijatičarskim počecima. Komotno 43 mm -sko kućište sadrži fantastičan COSC Manufacture Caliber 01 sa čak 70 sati rezerve. Ide na 100 m plave dubine  i košta oko 6.800 Eura. Pošteno!

 

4. BVLGARI Octo Finissimo Tourbillon Carbon

 

Ne da je tanak – nego je tanji od očekivanog (3,95 mm-sko titansko kućište) – i nosi titulu najtanjeg tourbillona i automatica na svijetu. Limitirana serija od 50 komada će Vas izuti iz cipela sa 115.600 Eura. Tanko uvijek debelo košta!

 

5. HUBLOT Classic Fusion Ferrari GT

 

Novi  UNICO HUB1280 calibre u 45-mm-skom Classic Fusion kućištu je mamac za sve ferrariste dolazi u Titan, King Gold i 3D Carbon verzijama – cijenom od 19.500 – 43.900 Eura. Manje od Ferrarija u svakom slučaju!

 

6. TAG HEUER Autavia

 

Autavia je riječ spojena od automobila i avijacije (AUTomobile” i “AVIAtion”) – jasno ko’ dan, a ova kolekcija je obnavljanje poznate iz 1933. – 1957. Inspirirana mjernim instrumentima ima vrlo jasne brojke i kazaljke optočene SuperLuminova® indeksom. Budući (i trenutačni klasik). Ima nekoliko opcija remena, pa predstavlja sat za svaku situaciju. Više nije kronograf, ali Isograph Chronometer nudi uvjerljivu mehaniku.

 

7. ZENITH Defy Inventor

 

Revolucionaran u svakom pogledu – iz faze eksperimentalnih oscilatora je bačen u velikoserijsku proizvodnju! Titansko kućište s Aeronith okvirom zvuči pomalo klingonski, ali izgleda stvarno posebno! Za 17.500 Eura i mora biti, zar ne?

 

 

8. BREITLING Premier B01 Chrono Norton

 

Šećer na kraju? O da – dva klasika retro dizajna u jednom kućištu s COSC mehanizmom. Savršeno dizajniran da prati Norton Commando se pomalo udaljuje od Breitlingove aero-spike, no na dobar način! Super-LumiNova® i Norton

iscrtan na safirnoj poleđini savršeno zaokružuju priču. Vlasnici cafe racera će biti oduševljeni!

 

Pogledaj galeriju

baselworld

Povratak na vrhpointer
Zatvori X