Pretraži
Auti TT RS je još uvijek lakonogi huligan s tetovažama bande skrivenima ispod odijela šivanog po mjeri!

Auti TT RS je još uvijek lakonogi huligan s tetovažama bande skrivenima ispod odijela šivanog po mjeri!

Objavljeno: 06/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto : Audi

Bilo bi šteta da 2.5 TFSI motor nakon devetog “International Engine of the Year Award” trijumfa zaredom ne vrišti u nekom Audiju s vrha police.TT RS je baš taj, uvijek dežurni huligan s tetovažom bande i crnim pojasom skrivenim ispod odijela iz Saville Rowa šivanog po mjeri.

Da, TT RS baš poput The Rocka sa svakom novom ulogom nabije nešto mišićne mase, pa ni ovaj nastavak akcić-pucačine ne prolazi bez napumpanih bicepsa. Proširene su mu i nosnice –usisnici sprijeda ispod saćaste singleframe maske nikad nisu bili širi.Straga je novitet fiksno krilo sa bočnim krilcima koji (zasada) zapinju samo za oko. Novi stražnji otvori, zarezi, difuzor i ispušne cijevi , matrix LED svjetla su samo neki od gadgeta, no najglasniji nosi oznaku 2.5 TFSI, a s njom i 480 Nm između 1.950 – 5.850 o/min, uz opcijsku maksimalku od 280 km/h.

Sile pecilindraša prenosi sedambrzinski S tronic na stalni quattro pogon. Selektivna kontrola okretnog momenta čini upravljanje i ležanje agilnijim i sigurnijim a za dodatnu dinamiku vozač može birati postavke preko Audi drive select dynamic handling systema.Četiri moda na rasploaganju su comfort, auto, dynamic, i individual. S težinom od 1.450 kg TT RS Coupé leži fino uz pomoć magnetic ride tehnologiju, koja je integrirana u Audi drive select dynamic handlind system.

Iznutra je vozač –car! RS sportska sjedala s rombastim uzorkom u alcantari ili Nappa koži imaju veliki RS logo, ali imaju ih i volan, vrata i polugice selektora. Posebni RS zasloni u virtualnom kokpitu sa 12,3 inčnim zaslonom pružaju bitne podatke o tlaku guma, okretnom momentu i g-silama.

U manualnom modu i postoji lampica koja sugerira promjene brzina. Sve navedeno (kaoi B&W sustav)nudi i Roadster, ali s nešto više kilograma.


Pogledaj galeriju

Audi TT RS

Povratak na vrhpointer
Zatvori X