Pretraži
Audijeva garaža budućnosti dobila je novog člana – Audi AI:TRAIL

Audijeva garaža budućnosti dobila je novog člana – Audi AI:TRAIL

Objavljeno: 11/09/2019 / Autor: Mihael / Foto: Audi

Audi je napravio još jedan fantastični koncept, ali za razliku od filmske fikcije, ovaj Nijemac se temelji na egzaktnoj znanosti. U bezvremenskoj garaži koncepata s četiri prstena sjedit će uz bok konceptima kao što su AICON, AI:RACE (bivši PB18) i mali AI:ME. Podsjećajući na neko astronautsko vozilo za istraživanje mjeseca, AI:TRAIL je posljednji u nizu Audijevih futurističkih koncepata.

Svaki sa svojom specifičnom ulogom, AI:TRAIL naočigled svih uzima ulogu hardcore terenca budućnosti. Ispod nesvakidašnje karoserije krije se jednako nesvakidašnji pogonski sustav. Sastoji se od četiri motora, po jedan za svaki kotač. Ukupna snaga im je 435 KS a ono što puno više upada u oči jest okretni moment od 1,000 Nm dostupan od trenutka kretanja.

Automobil ne sadrži diferencijale ili blokade, sasvim očekivano za električno vozilo iako nam se to čini neizostavnom opremom na svakom hardcore terencu. Upravo zato postoje ona četiri električna motora koji zasebno isporučuju snagu svaki na pripadajući mu kotač.


Audi AI:TRAIL

Audi AI:TRAIL

Audi AI:TRAIL


Ukupni kapacitet baterija koje pogone ovo čudnovato vozilo nije nam poznat ali se Audi pohvalio da se domet AI:TRAIL-a kreće u rasponu od 400 do 500 kilometara na asfaltiranoj cesti. To pada na još uvijek impresivnih 250 kilometara dometa vožnje po teškom terenu. Mislimo da bismo se prije umorili od teškog „offroadanja“ nego li bi AI:TRAIL ostao bez struje u baterijama.

Brzina mu je praktično ograničena na 130 km/h, međutim performanse i pognoski sustav nisu ono što otvara oči širom kod AI:TRAIL-a. To je njegova vanjština i dizajnerska rješenja kojima je izveden. Najviše se ističe tzv. helikopterska kabina koja zbog vrlo velikih staklenih stijenki pruža izuzetnu preglednost. Tu su još naravno i brojne kamere za nadzor situacije oko Audija dok se probija teškim terenima.

Kabina vozila je jednako futuristična kao i njegova vanjština a u oko upada činjenica da automobil nema klasični komandnu ploču, zapravo nema nikakvu komandnu ploču. Umjesto toga Audi se odlučio za modularno rješenje tako da ćemo trebati koristiti pametne telefone kako bismo ih mogli vidjeti što naš terenac radi.


Pogledaj galeriju


Audi AI:TRAIL

Povratak na vrhpointer
Zatvori X