Pretraži
Audijev, Airbusov i Italdesignov„ Pop.Up Next ” koncept letećeg taxija uspješno poletio, zasad u mjerilu 1:4

Audijev, Airbusov i Italdesignov„ Pop.Up Next ” koncept letećeg taxija uspješno poletio, zasad u mjerilu 1:4

Objavljeno: 27/11/2018 / Autor: Petar Bondek / Copyright: AUDI AG

Na Tjednu dronova u Amsterdamu su Audi, Airbus i Italdesign prezentirali po prvi puta let svog koncepta vozećeg/letećeg prototipa „Pop.Up Next”.

Ovaj inovativni koncept letećeg taksija kombinira samovozni električni automobil s putničkim dronom. U prvom javnom pokusnom letu je leteći modul precizno spojio putničku kapsulu na cestovni modul, koji je tada (autonomno) odjurio u suton. Da, još uvijek se radi o mjerilu 1:4, no i sama ideja (i činjenica da ideja funkcionira) je inspirativna. Teško je sumnjati u uspjeh ove inicijative/ideje kad se u računicu stave glavni igrači, koji brainstormingom mogu riješiti i veće svjetske zavrzlame od ideje modularnosti autonomnog vozila i putničkog drona.Plan je pretvoriti ovu ideju u stvarni taxi sustav bez mijenjanja vozila još u ovoj deceniji. Ova vrsta priejvoza bi pogodovala svima; pogotovo starijima, djeci i ostalima koji inače voze bez vozačke dozvole. Šalu nastranu, ideja izgleda vrlo praktično i vrlo izvedivo. Da bi dobio neke odgovore o načinu na koji bi se ovakav prijevoz odvijao, Audi već vrši testove u Južnoj Americi u kooperaciji s Airbusovim Voomom.


P


Pop.Up.Next simultano istražuje granice tehničke izvedivosti,a takve projekte svi volimo, pogotovo ukoliko će nas u skoroj mogućnosti učiniti mobilnijima, manje vulgarnima i više relaksiranima na putu do posla. Slijedeći korak je naravno test s vozilima u prirodnoj veličini, no uopće ne dvojimo da je to pravi pristup prometnim komplikacijama i izbjegavanju gužvi. Da, kontrola leta će se vjerojatno prekrstiti u Kontrola prometa, no to nije naša briga!Pogledaj galeriju

Pop.Up Next

Povratak na vrhpointer
Zatvori X