in

Audi RS6 Avant: Kralj superkaravana vraća se u novom izdanju

Audi RS6 Avant
Foto: Screenshot

Sa zastrašujućim izgledom i bučnim motorom od 591 konja, 2022 Audi RS6 Avant je jedan opaki karavan. Ne samo da može ubrzati do 100 km/h za 3,1 sekundu i postići brzinu do 200 km/h, već će nositi kvartet putnika u potpunoj udobnosti zajedno sa svom njihovom opremom. Audi opravdava šesteroznamenkastu cijenu automobila raskošnom unutrašnjosti i obiljem visokotehnoloških značajki. Slično drugim skupim i snažnim karavanima kao što su Mercedes-AMG E63 S i Porsche Panamera Turbo S Sport Turismo, 2022 Audi RS6 Avant je izuzetno brz i koristan za vožnju.

4,0 litreni V-8 motor

Audi je napravio samo manje izmjene na RS6 Avantu za 2022. godinu. Unutrašnjost ima novu standardnu opremu pod nazivom Carbon Twill. Paket RS-dizajna donosi jedinstvene podne prostirke, crne sigurnosne pojaseve s obojanim rubovima i više površina prekrivenih raskošnom mikro antilopom. Paketi Carbon i Black Optic dobivaju set crnih kotača od 55 centimetara. Dostupni su i titanski kotači. Kupci mogu poboljšati ovjes RS6 Avanta pomoću dinamičke kontrole vožnje, koja bi trebala smanjiti prevrtanje i poboljšati upravljivost.

Ovaj automobil dolazi u samo jednoj specifikaciji, ali možete ga opremiti s puno otmjenih opcija. Osim ako ne želite sivi auto, morat ćete dodatno platiti boju. Mnogi bi svojeg Audija pobojali u lijepu Navarra Blue Metallic boji. Također je vrlo ugodan za oko i Black Optic paket, koji karavanu daje još zlokobniji izgled s crnim vanjskim dijelovima i elegantnim 55-centimetarskim kotačima. Oni koji žele da njihov Avant dosegne 305 km/h morat će izdvojiti za karbonsko-keramičke kočnice, ali mislimo da je taj novac bolje potrošiti na masažne fotelje sprijeda i Executive paket (proširena koža, grijana stražnja sjedala, meko zatvaranje vrata i head-up zaslon). Naravno, karavanu je potreban i dodatni sportski ispuh kako biste mogli uživati u njegovim opojnim zvukovima motora.

Audi RS6 Avanta obdaruje 4,0-litreni V-8 motor s dva turbo punjača, koji stvara 591 konjsku snagu i okretni moment od 800 Nm. Pogon se kombinira s 48-voltnim hibridnim sustavom koji se nalazi u drugim Audijevim proizvodima, kao što su A8 luksuzna limuzina i Q8 crossover. RS6 Avant napaja svoj standardni Quattro pogon na sve kotače putem automatskog mjenjača s osam stupnjeva prijenosa. Kombinacija je pomogla testnom automobilu od 2.300 kilograma ubrzati do 100 km/h za 3,1 sekundu. Na setu 55-centimetarskih kotača podstaknut sportski podešenim zračnim ovjesom s prilagodljivim prigušivačima, Audi RS6 Avant bio je u mogućnosti isporučiti opuštenu ili užurbanu vožnju ovisno o odabranom načinu vožnje. Audi s dugim krovom također se osjeća iznimno okretnim zahvaljujući upravljanju na sva četiri kotača i stražnjem diferencijalu s vektorom zakretnog momenta.

Članak objavio Luka Petkovic

Mitsubishi Pajero

Novi Mitsubishi Pajero Sport: Dolazi sa svim važnim potrepštinama

Kia Stonic

Kia Stonic: Još je uvijek suzdržan