Pretraži
Audi je napokon objavio cijenu za svoj prvi električni automobil E -Tron. Nije baš niska

Audi je napokon objavio cijenu za svoj prvi električni automobil E -Tron. Nije baš niska

Objavljeno: 17/03/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto: Audi

Audi e-tron, prvi potpuno električni serijski model poznatog njemačkog proizvođača automobila, bit će dostupan od kraja ove godine s početnom cijenom od 80.000 eura.

Nadalje, Audi je najavio i Gran Turismo verziju vozila, koja također dolazi s potpuno električnim motorom, a obje novosti su došle od izvršnog direktora tvrtke, Ruperta Stadlera, na godišnjoj konferenciji za novinare.


e-tron gt


Nakon što su prošle godine počeli primati predbilježbe u Norveškoj, Audi e-tron se sada može naučiti i u Austriji, Švicarskoj i Belgiji, dok ćemo mi ostali trebati još malo pričekati

Inače, Audi e-tron koncept je prvotno predstavljen 2016. godine. Električni motori, tvrde iz Audija, razvijaju 320 kW, dok mu 95 kW litij-ionska baterija omogućuje domet od 500 km.

Električni motori za e-tron će se izrađivati u Audijevoj tvornici u Juri u Mađarskoj.


Pogledaj galeriju

Audi je također najavio i e-tron GT kao te će se on početi proizvoditi 2020. godine u Böllinger Höfeu u Njemačkoj. Model će biti “vrlo dinamičan, Gran Turismo s četiri vrata s čistim električnim pogonom”.

Stadler je također izjavio da Audi na e-tron GT gleda kao na progresivnu interpretaciju sportskih vozila, te da vjeruju da će biti voditelj Audijeve sportske filozofije u budućnosti.Zasad nije poznato hoće li se e-tron proizvoditi na SPE platformi – iz Volkswagen korporacije – koja je dizajnirana za električne sportske i superautomobile s dva vrata, što je format koji bi mogao biti zanimljiv Audiju, Porscheu i Lamborghiniju.

Audi, pak, do 2025 godine planira ponuditi ukupno više od 20 električnih vozila, a za sljedeću fazu tranzicije očekuje se desetak novih potpuno električnih modela, kao i osam novih hibrida


e-tron

Povratak na vrhpointer
Zatvori X