Pretraži
Audi e-tron GT dolazi 2020. – kao i obično, “napenalili” su se na Teslu Model S P100D

Audi e-tron GT dolazi 2020. – kao i obično, “napenalili” su se na Teslu Model S P100D

Objavljeno: 21/10/2018 / Autor: Mihael / Foto: Audi

Model spreman za tržište možemo prema najavama očekivati 2020. godine. On će dijeliti platformu sa nadolazećim Porscheom Taycanom. Ništa neobično s obzirom da oba velika Nijemca pripadaju istom gazdi, VAG grupaciji.

Sasvim logično je za očekivati da će Audi e-tron GT time preuzeti dosta gena od samog Porschea. O tome dapače nemamo baš ništa loše za reći s obzirom da Porsche uživa iznimno velik ugled među praktički svim entuzijastima u svijetu autoindustrije.

Audi e-tron GT bit će prvi Audijev električni model koji će koristiti tzv. ravnu podnicu automobila za razliku od tzv. povišene podnice koju nalazimo u e-tron SUV-u i e-tron Sportbacku.


Audi e-tron GT

Audi e-tron GT


Audi je po prvi puta najavio da radi na razvoju sportske električne limuzine u ožujku 2018. godine. Koristit će sličan pogonski sustav kao i e-tron SUV za razliku od kojeg će se više orijentirati na performanse i snagu nego li na doseg vožnje s jednim punjenjem baterija.

Prema informacijama dobivenim iz redova Audija te prema očekivanim karakteristikama e-trona GT-a, prilično je jasno da se radi o budućem izravnom konkurentu Teslinom Modelu S P100D, koji ima odlično ubrzanje s mjesta do 100 km/h za 2.7 sekunde. Prema dosadašnjim testovima i dostupnim informacijama, Audi je s ubrzanjem na nešto preko 5.5 sekundi pri čemu ne sumnjamo da Audijevi inženjeri svoj auto mogu samo dodatno poboljšati i unaprijediti.

Limuzinska verzija e-trona bit će ujedno i prva koja bi trebala imati mogućnost brzog punjenja baterija od 350 kW što bi omogućavalo punjenje od nule do 80% kapaciteta u svega 12 minuta, poručio je vodeći čovjek projekta, Johannes Eckstein.

Kada dođe do proizvodne faze, Audi e-tron GT će se proizvoditi u Njemačkoj u mjestu Neckarslum te će biti jedan od 10 Audijevih električnih automobila koji se plansiraju lansirati do 2025. godine. Javnost će po prvi puta moći vidjeti e-tron GT uživo na salonu automobila u američkom Los Angelesu u studenom ove godine.


Pogledaj galeriju


Audi e-tron GT

Povratak na vrhpointer
Zatvori X