Pretraži
Artega Karo Isetta je još jedna električna reinkarnacija originalnog malog BMW-a

Artega Karo Isetta je još jedna električna reinkarnacija originalnog malog BMW-a

Objavljeno: 09/01/2020 / Autor: Mihael / Foto: Artega / Microlino / BMW

Artega Karo Isetta – Možda niste čuli za proizvođača automobila pod imenom Artega, ali ostvare li im se planovi, vrlo skoro ćemo na ulicama europskih gradova imati novi simpatični gradski automobil. U ovom kontekstu gradski automobil znači upravo to jer Artega svoje prvo vozilo temelji na inspiraciji nastaloj na osnovu legendarne BMW-ove Isette.

Za one koji nekim slučajem ne znaju, Isetta je ultrakompaktan gradski automobil s jednim vratima i to sprijeda na kojima se ujedno nalazi i cijela upravljačka jedinica uključujući i volan. Artega je inače mali njemački proizvođač električnih automobila koji se bori za dio tržišnog kolača, prošavši 2012. već jedan bankrot.

Zanimljivo je to što ovo nije prva suvremena replika Isette kojom neki novi proizvođači žele osvojiti srca kupaca. Ne tako davno, švicarska kompanija Micro Mobility Systems Microlino je predstavila i svoju verziju Isette, također pogonjenu električnim motorom i pripadajućim baterijama.


Artega Karo Isetta

Artega Karo Isetta

Artega Karo Isetta


 

Artega Karo Isetta

Prema najavama Artega Karo Isetta djeluje kao vrlo ozbiljan prijekt čije ostvarenje nam je pred samim vratima. Naime, prve isporuke i testne vožnje simpatične Karo-Isette trebale bi se dogoditi već ovog travnja. Automobil će biti dostupan u dvije opreme, Intro i Edition, dostupnih u šest karoserijskih boja.

  

Tehnički gledano, od male Isette se očekuje domet od 200 kilometara na jednom punjenju litij ionskih baterija marke Voltabox. Najveća brzina vozila bi trebala biti svega 90 km/h tako da je svako pitanje o ubrzanju do 100 km/h neprimjereno. Zahvaljujući čeličnoj šasiji na kojoj je nastala, mala Karo Isetta može podnijeti teret u vidini do 200 kilograma.

Cijena je za početak definirana samo za Njemačko tržište, gdje bi osnovni Edition model koštao 18,000 Eura dok će Intro verzija u limitiranoj seriji koštati 22,000 Eura. Za početak kupoprodajnog procesa je potrebno prvo platiti 2,500 Eura za rezervaciju.


Pogledaj galeriju


Artega Karo Isetta

Povratak na vrhpointer
Zatvori X