Pretraži
Američki tuner Roush predstavit će u New Yorku Mustang sa 710 KS i napucanog pick-upa F-150

Američki tuner Roush predstavit će u New Yorku Mustang sa 710 KS i napucanog pick-upa F-150

Objavljeno: 12/04/2019 / Autor: Mihael / Foto: Roush

Proizvođači automobila nisu jedini koji će sudjelovati na salonu automobila u gradu koji nikada ne spava, naravno, New Yorku. Tvrtka Roush Performance jedan je od predstavnika šarolikog svijeta tunerskih kuća. U New York će doći sa dva ključna automobila. No dobro, tehniički gledano, osobito za nas Europljane, teško da jedno od ta dva vozila možemo zvati automobilom.

Ford F-150, najprodavanije je vozilo u Americi i nije automobil. Čak ga i sami Amerikanci koji imaju malo drugačije poimanje dimenzija vozila (a i mnogih drugih stvari) ne svrstavaju u kategoriju osobnih automobila. Popularno zvani pick-up ili čak kamion (kako se bukvalno prevodi američki naziv „truck“) mnogi s one strane Atlantika koriste kao osobni automobil, osobito ukoliko žive imalo izvan velikih gradova.

Roushova dorada Forda F-150 prije svega je išla na poboljšavanje njegovih terenskih mogućnosti tako da on sjedi na povišenom Roush/Fox 2.0 ovjesu koji mu daje bolju stabilnost u terenskim uvjetima te ga podiže za pet centimetara od odnosu na serijski model.Glavna zvijezda Roushovog „štanda“ u New Yorku ipak neće biti golemi F-150 nego nabrijani i sportski Mustang Stage 3. To je ujedno i najsnažnija verzija Mustanga koju možete naručiti od Rousha. Standardni Mustangov 5.0-litreni motor nadograđen je još sa posebni Roushevim kompresorom što mu podiže snagu na superautomobilskih 710 KS i 827 Nm okretnog momenta. Uz kompresor tu je i aktivni ispuh što omogućuje vlasniku personalizaciju zvuka moćne V8-ice.

Cijena ove prerade Mustanga povrh osnovne cijene samog automobila jest 21,925 američkih dolara. Sajam automobila u New Yorku svoja vrata otvara 19. travnja za sve posjetitelje a vjerujemo da će uz ove Roushove tunere biti još puno zanimljivih interpretacija serijskih vozila.


Pogledaj galeriju


Roush Mustang Stage 3 i F-150

Povratak na vrhpointer
Zatvori X