Pretraži
Alfa Romeo sprema Giuliju Quadrifoglio GTA sa 620 KS!!

Alfa Romeo sprema Giuliju Quadrifoglio GTA sa 620 KS!!

Objavljeno: 25/01/2020 / Autor: Mihael / Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA – U isčekivanju ovogodišnjeg moćnog bavarskog dueta u vidu BMW-a M3 i M4, izgledno je da će nas elegantna talijanska dama počastiti sočnim konkurentom bezvremenskim Nijemcima. Problem je u toe što s vremenom postaje sve nejasnije tko je tu tko u smislu, tko predstavlja mjerilo a tko se onda ravna prema viđenome.

Tradicionalno naravno, BMW je uvijek bio svojevrstan zlatni standard kada su sportske limuzina u pitanju. Hoće li i dalje situacija biti takva pokazat će samo vrijeme i iskustva vozača za volanima spomenutih automobila kada napokon postanu dostupni. Kada je riječ o trendseterski raspoloženim električnim automobilima, BMW je jedan od najistaknutijih igrača dok se Alfa Romeo spominje tek u nekim budućim planovima elektrifikacija.

  

Oktanoljupci i onako ne mare puno za automobilima sa zvukom vešmašine, zato Alfa igra na provjerenu kartu, više je bolje. Ovaj put, riječ je o više konja, zapravo više svega zbog čega volimo talijansku damu sa zvukom vrhunskog soprana. Alfa Romeo nam sprema Giuliju Quadrifoglio sa većim udjelom oktana, nikakvu dijetalnu „light“ verziju. Navodno će oživjeti obožavano ime GTA, ali ne u smislu novog nastavka videoigrice. GTA kod Alfe znači „Gran Turismo Alleggerita“ gdje zadnju riječ u nizu prevodimo kao „olakšana“.


Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA


 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA

U svijetu vozačkih automobila, manja masa vozila znači i bolje vozne osobine. Nova Giulia GTA će navodno izgubiti 20 kilograma u odnosu na regularni QV model, ali ono gdje će dobiti i to značajno jest snaga motora. GTA će po za sada dostupnim informacijama iz 2.9-litrenog V6 turbomotora izvlačiti superautomobilskih 620 KS što će ju po snazi motora staviti u klasu sa velikim V8 igračima iz BMW-a poput M5 Competitiona.

Možemo očekivati da će se još uvijek službeno nepotvrđena Giulija GTA prodavati u iznimno ograničenoj seriji jer Alfin petogodišnji plan uključuje tek dva nova modela automobila i oba su SUV-ovi. Takva politika je čak dovela do obustavljanja dva modela sportskih automobila. Vremenski okvir u kojem bismo mogli očekivati Alfinu GTA limuzinu jest početak ljeta ove godine, kada bi navodno na milanskom autosalonu GTA mogla ugledati svjetlo dana prigodno obilježavajući 110. rođendan Alfa Romea.


Pogledaj galeriju


Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio GTA

Povratak na vrhpointer
Zatvori X