Pretraži
Alfa Romeo Racing je najavio nabrijane cestovne modele; brdo karbona i konja za limitirane Stelvio KIMI i Giuliu GIO edicije?

Alfa Romeo Racing je najavio nabrijane cestovne modele; brdo karbona i konja za limitirane Stelvio KIMI i Giuliu GIO edicije?

Objavljeno: 25/02/2019 / Autor: Petar Bondek / Foto : Alfa Romeo Racing

Možda ste primjetili, možda i niste, ali dva bolida Alfa Romeo Racing F1 Teama nisu isto – Kimi vozi Stelvio, dok Giovinazzi vozi Giuliu.Ne radi se samo o uobičajenom marketinškom sugestivnom alatu, nego o potvrđenoj najavi koja je obradovala sve obožavatelje Formule 1, a ponajviše hard core alfiste – Alfa Romeo će u skoroj budućnosti izbaciti limitirane serije tuniranih modela od strane svoje (Sauberove) F1 momčadi! Možete li zamisliti atraktivnije Special Edition modele?

Firma koja nam je dala prva dva prvaka F1 će baciti oko na 2.9 V6 Bi-turbo benzince koji uz najbolju Ferrarijevu tehnologiju i znanje razvijaju živahnih 510 KS i 600 Nm, uz ekstenzivnu uporabu karbonskih vlakana, naprednih rješenja iz Ferrarijevog zračnog tunela i vozačkih inputa najobožavanijeg vozača na F1 gridu.

Naravno da će navedeni modeli biti rasprodani s prvom skicom objavljenom na webu, ukoliko ne i prije toga.Nitko od brendova vezanih uz F1 ne prakticira takvu suradnju, iako im je svima F1 veza vrlo bitna pri oglašavanju – Mercedes – Benz, Renault, Honda se bez ikakvog srama hvataju za uključenost u F1, što je potpuno logično.

Alfa Romeo mora iskoristiti eksploziju interesa koja je zabilježena na društvenim mrežama od Kimijevog potpisa, uz porast broja sponzora uzrokovanog istim činom stavljanja tinte na papir. Ovdje bi se radilo o nečem daleko dubljem od tipičnom stavljanju komemorativne pločice sa brojem proizvedenog primjerka limitirane edicije – zamislite samo Alfa Romeo Racing Team Stelvio Kimi LE s karbonskim blatobranima, spojlerima i difuzorom, full karbonskim sjedalima (2+2), titanskim ispušnim sustavom i diskretnom sedmicom s Iceman logom negdje na karoseriji?OK, možda ne bi treebalo ići daleko poput Renault Sporta s Espaceom F1, ali samo se sjetite općeg kaosa kojeg je to čudovište uzrokovalo 1995.! Da, Kimi i Tonča su već na Baloccou prije nekoliko dana isprobali nove “službenjake”; Giuliettu Veloce, Giuliu Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio, koji će im sjajno poslužiti dok ne stignu najavljeni nabrijanci iz tvornice Petera Saubera!Pogledaj galeriju

Alfa Romeo Racing je najavio nabrijane cestovne modele

Povratak na vrhpointer
Zatvori X