Pretraži
Alfa Romeo obilježava povratak u Formulu 1 sa Giulijom i Stelvijom u QV Racing izdanju

Alfa Romeo obilježava povratak u Formulu 1 sa Giulijom i Stelvijom u QV Racing izdanju

Objavljeno: 09/07/2019 / Autor: Mihael / Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulija i Stelvio Quadrifoglio Racing verzije predstavljene su u čast povratka Alfa Romea svojim starim korijenima i Formuli 1. Alfa Romeo se vratio u Formulu 1 nakon više desetljeća izbivanja a kao samostalna tvornička momčad sudjelovali su samo u prve dvije sezone suvremene Formule 1 (poslije Drugog svjetskog rata).

Specijalne verzije Giulije QV i Stelvija QV prepoznatljive su po bijeloj boji sa crvenim livrejama inspiriranima F1 timom kojeg Alfa Romeo tvori zajedno sa partnerskim Sauberom. Svaki od automobila je u ovom izdanju dobio Akrapovičev asupuh napravljen od titana zahvaljujući kojem automobili izvlače po 10 KS više iz svojih 2.9-litrenih V6 biturbo motora.

Ukupna snaga motora sada iznosi 520 KS za oba automobila uz okretni moment od 600 Nm zahvaljujući kojem su ovi sportaši i vrlo elastični za svakodnevnu vožnju cestom. Giulija QV Racing tako do 100 km/h stiže za 3.9 sekundi dok SUV Stelvio QV Racing isti zadatak obavi mrvicu brže, za 3.8 sekundi. Prednost je naravno u pogonu na sve kotače koji Stelviju daje prednost u naglom kretanju s mjesta. Najveća brzina je 307 km/h za Giuliju te 283 km/h za Stelvio.


Alfa QV Racing

Alfa QV Racing

Alfa QV Racing


Aero paket opreme razvijen je u suradnji sa Sauberom što u prijevodu znač da automobili dobivaju novi i poboljšani prednji „splitter“ te naglašenije stražnje krilce, naravno niti pragovi nisu ostali zaboravljeni pa su i oni dobili svoju Sauber preobrazbu. Kabina također prati vanjštinu automobila pa se tako najviše ističu nova školjkasta Recaro sjedala smještena u školjke od karbona i opšivena crvenim koncem. Volan i ručica mjenjača su također dobili karbonske dodatke koji prije svega imaju estetsku funkciju.

Podsjetimo, Alfa Romeo Racing izdanja automobila prvotno su predstavljena na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi zajedno sa modelima Stelvio Ti i Giulija Ti u Misano plavoj boji uz izraženu uporabu karbonskim dijelova u estetsko funkcionalne svrhe. Ti automobili su opremljeni 2.0-litrenim turbobenzincem sa 280 KS.

Quadrifoglio Racing verzije imat će cijenu od 100,000 Eura za limuzinsku Giuliju i 108,000 Eura za sportski SUV Stelvio.


Pogledaj galeriju


Alfa QV Racing

Povratak na vrhpointer
Zatvori X