Pretraži
Alfa Romeo Giulia i Stelvio izgledaju kako i zaslužuju – fenomenalno! Imaju i samovoznost 2 stupnja ako vam je to bitno

Alfa Romeo Giulia i Stelvio izgledaju kako i zaslužuju – fenomenalno! Imaju i samovoznost 2 stupnja ako vam je to bitno

Objavljeno: 19/11/2019 / Autor: Petar Bondek / Alfe su spremne za novu sezonu! © Copyright Newspress Ltd

Dizajn su  i sjajne vozne karakteristike su ostali nepromijenjeni – novitet su sadržaji i materijali interijera!

Između klasičnih alfinih duplji je sedaminčni TFTzaslon, dok onaj glavni ima 8,8 – a na njemu svaka funkcija ima svoju aplikaciju… © Copyright Newspress Ltd

Gdje se kriju najveće promjene? Na novim Alfama debitiraju  Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), koji im omogućuju trenutačno najviši legalni stupanj autonomne vožnje.

 

Drugi nivo autonomije omogućuje vozaču da prepusti Alfi papučicu gasa, kočnicu i upravljanje u specifičnim situacijama

 

Sve spomenuto kontrolira elektronika, pod (nadamo se ) budnim okom vozača. Čemu sve to? Da se gospodin vozač malo odmori na duljim putovanjima, pa može malo odkljucati s rukama na volanu. Kimi će to ziher koristiti na svom službenom Stelviju !

Oblici, materijali i sadržaj – sve je otišlo na višu razinu! © Copyright Newspress Ltd

Novi su materijali interijera i kompletno vozačko okruženje, tu je bežični punjač, novi prostori za odlaganje, rotirajući kontroler informacija i zabave, a i sama ručica je potpuno nova.Konačno – tu je i talijanska zastava!

Centralni zaslon nudi aplikaciju za sve funkcije – tipično talijansko pretjerivanje ili potreba? © Copyright Newspress Ltd

Oba modela dolaze u Super, Sprint, Lusso Ti i Veloce, prva tri kombiniraju dvolitreni benzinac s 200 KS i 2,2 litreni dizel sa 190 KS, dok Veloce iz dvolitrenog benzinca izvlači 280 KS a iz dizela 210 KS. Super dolazi i s pogonom na stražnje kotače (po želji).

Veloce paket uključuje Frequency Selective Damping (FSD) i aluminijske polugice mjenjača © Copyright Newspress Ltd

Što se tiče Alfinih tehnologija  treba naglasiti Lane keeping assist (vraća vozilo u traku, upozorava na napuštanje), Active blind spot (bilježi sva nadolazeća vozila, korigira upravljanje), Active cruise control (automatski regulira brzinu sukladno ostalim vozilima u prometu), Traffic jam assistant and highway assist (promatra lateralno upravljanje i regulira brzinu ) i Driver attention assist (prati vozačko kljucanje za volanom)

Izvana su promjene minimalne – hvala nebesima na tome! © Copyright Newspress Ltd

Što se tiče povezivosti  Alfa ima sve – My Assistant (šalje SOS pozive call centru),  My Remote, My Navigation, My Car, My Wi-Fi, My Theft Assistance i  My Fleet Manager – skužili ste – sve je Moje!

Kad je već tako – i ove Alfice bi bez ikakvih problema mogle biti Moje!

Tko je izmislio onu glupu izreku “Nikad ne upoznaj svoje heroje“? Pa to su 1900 Sport Spider, Junior i Duetto – upoznavao bi ih 365 puta godišnje! © Copyright Newspress Ltd

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X