Pretraži
Alfa Romeo i bolni rezovi. Prestaje proizvodnja Giuliette već na proljeće

Alfa Romeo i bolni rezovi. Prestaje proizvodnja Giuliette već na proljeće

Objavljeno: 13/02/2020 / Autor: Mihael / Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo ukida Giuliettu – Alfa Romeo pokazuje tešku situaciju u kojoj se nalazi ali i neobične trendove na tržištu automobila. Prema pisanjima talijanskih medija, postoji velika šansa da će već ovoga proljeća na snagu stupiti obustava proizvodnje Alfinog gradskog kompakta koji je u ponudi još od 2010. godine. Tada je Alfa Romeo predstavio svježeg i dugo očekivanog nasljednika popularne 147-ice.

Sa Giuliettom je u prošlost otišla i brojčana nomenklatura Alfinog gradskog kompakta koji će 10 godina od svoga predstavljanja po svemu sudeći također reći zbogom i mjesto ustupiti nekim drugim modelima. FCA grupacija, dio koje je i Alfa Romeo u procesu je restrukturiranja i revitaliziranja svoga voznoga parka.

  

Bolni rezovi su već napravljeni kada je Alfa Romeo u pitanju. Eliminirani su modeli sportskih automobila, kako iz budućih planova tako i sa proizvodnih linija. Prodajna statistika prati se do svakog prodanog primjerka automobila i odvaguje se vrijednost svakog modela. Na ispitu je izgleda pala i Giulietta koja u usporedbi sa njemačkom konkurencijom debelo kaska.


Alfa Romeo ukida Giuliettu

Alfa Romeo ukida Giuliettu

Alfa Romeo ukida Giuliettu


 

Alfa Romeo ukida Giuliettu

Pored bezvremenskih uspješnica poput VW Golfa s jedne strane i snažnog premium segmenta gradskih kompakata s druge strane u formi Audija A3, Mercedesa A klase i BMW-a serije 1, Alfa Romeo Giulietta je nažalost teško nalazila put do srca i garaža potencijalnih kupaca. Stvar je opće kulture da se Alfa kupuje sa srcem, a ne sa razumom stoga razumijemo da se u okrutnom svijetu tržšne ekonomije velika većina odlučuje za razboriti izbor automobila.

Ili se možda precjenjujemo kao kupci u cjelini. Ono što će zamijeniti senzualnu Giuliettu na proizvodnim linijama tvornice Cassino, nažalost neće biti neka pragmatična i novija verzija gradskog kompakta.  Giuliettu će „naslijediti“ zapravo još puno manje razborita vozila, nešto po čemu nitko ne pamti Alfa Romeo kao proizvođača stoljetne tradicije. Za Giuliettom će uslijediti SUV-ovi kojima će Alfa očajnički pokušati pridobiti dio onih (ne)razboritih kupaca. Srećom tu je još elegantna Giulia da nam ulijeva mir i barem kakvo takvo povjerenje u ljudski rod.


Pogledaj galeriju


Alfa Romeo ukida Giuliettu

Povratak na vrhpointer
Zatvori X