Pretraži
Alfa Giulia QV u zlatnoj boji odaje čast vječnoj ljubavi između Alfe i Mille Miglia utrke

Alfa Giulia QV u zlatnoj boji odaje čast vječnoj ljubavi između Alfe i Mille Miglia utrke

Objavljeno: 22/05/2019 / Autor: Mihael / Foto: Alfa Romeo

Ovaj jedinstveni primjerak Giulije QV odvažno i elegantno nosi završnu boju imena „Ochre“ što je fancy naziv za blještavu sjajnu zlatnu koja ovu Alfu čini automobilom za kojim će se baš svatko okrenuti na cesti. S obzirom da je napravljena u samo jednom primjerku, rijetki će imati čast uživo svjedočiti zlatnim odsjajima koji dolaze od ove sportske limuzine.

Prema riječima dizajnera iz Alfa Romea,odlučili su se za ovu boju kao podsjetnik na modele iz 1960-ih i 1970-ih koji su tada bili u ponudi u sličnoj tvorničkoj boji karoserije. Ova boja ekskluzivno napravljena za ovaj jedinstveni primjerak Giulije QV neće biti dostupna na automobilima koji idu u prodaju, jer ipak treba specijalni Mille Miglia automobil razlikovati od običnih smrtnika.

Mille Miglia je bila utrka izdržljivosti koja se održavala od 1927. godine do 1957. godine, s prekidom tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon rata, nastavila se održavati 1947. godine. Zahvaljujući ovoj legendarnoj utrci, brojni sportski klasici iz redova BMW-a, Mercedesa, Maseratija, Ferrarija i Porschea su postali popularni među brojnom publikom.


zlatna Giulia QV Mille Miglia

zlatna Giulia QV Mille Miglia

zlatna Giulia QV Mille Miglia


Posebno mjesto u svijetu Miller Miglia zauzima Alfa Romeo, prije svega kao najtrofejniji proizvođač automobila u povijesti utrke, a pored toga zahvaljujući i posebnom šarmu koji neizbježno ide u paketu s Alfom. Od 1977. godine, utrka Mille Miglia je obnovljena kao klasična utrka stari automobila, čija godina proizvodje ne smije prelaziti 1957. godinu, odnosno posljednju godinu kada se Mille Miglia još službeno održavala.

Alfa Romeo Giulia QV je definitivno napoželjniji automobil u ponudi Alfe gdje sa svoji 510 KS i 600 Nm imponira svakom drugom modelu a tjera strah u kosti i nabildanim Nijemcima. Vodeću poziciju u ponudi Alfe, Giulia QV će zadržati sve do pojave nasljednika sportskog kupea 8C Competizione.


Pogledaj galeriju


zlatna Giulia QV Mille Miglia

Povratak na vrhpointer
Zatvori X