Pretraži
Ako je električni bicikl = uživancija, onda električni bicikl s dva motora mora biti dvostruka uživancija! Cijena? Ma napravite ga sami

Ako je električni bicikl = uživancija, onda električni bicikl s dva motora mora biti dvostruka uživancija! Cijena? Ma napravite ga sami

Objavljeno: 03/05/2018 / Autor: Krešimir Horvat / Foto: Screenshot

Baš kao što je to slučaj sa električnim automobilima i električni bicikli sve su učestaliji izbor mnogih pri biranju prijevoznog sredstva. Uostalom, dokazuje to i naše tržište primjerom razgrabljenih poticaja koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 5000 kuna davao svakom pri takvom odabiru.

Svaki od onih koji su stali u red za poticaje vrlo dobro zna što dobiva kupnjom električnog bicikla, kombinacija njegove iskoristivosti u prometnim gužvama s onom čistog uživanja vrednija je od njegove cijene. A ako je takva situacija pri odabiru bicikla s električnim motorom, onda mora da se ona udvostručava na bolje ako izaberete onaj s – dva električna motora.

Easy Motion Evo Big Bud Pro

Električni bicikli s pogonom na oba kotača? Apsolutno. Nove se bezbrojne mogućnosti otvaraju dodavanjem električnog motora na prednji kotač pa on u kombinaciji s (uobičajeno) motorom na stražnjem kotaču nudi – novi svijet.

Ponajbolje što se nudi za all-wheel e-bike je off-road vožnja.

Ondje gdje je stražnji kotač diktirao pravila igre, koji je bio onaj na koji se oslanjalo, on postaje tek dio priče jer prednji ne služi više samo za držanje ravnoteže, kormilarenje i podizanje preko nižih prepreka, on postaje aktivni sudionik koji pomaže svladavanju prepreke ispred bicikla. Svakako i kao značajna pomoć pri svladavanju površina na kojem bi jedan električni motor pokazivao znakove patnje, a ideja da se ondje krene samo na snagu nogu bila odbačena i prije svakog ozbiljnijeg plana puta.

 

Zaglavili ste u pijesku, snijegu, blatu, rupi? Zaboravite na to…

Jasno, all-wheel pogon električnom biciklu pomaže i u uvjetima ‘normalne’ vožnje naglašavajući njegove performanse i izvlačeći maksimalnu udobnost u njegovom korištenju.

 Easy Motion Evo Snow

I dok su električni bicikli s jednim elektromotorom u većini, pojedini proizvođači trude se to promijeniti. Ipak, što zbog pomankanja konkurencije što zbog toga što su raritetni na tržištu, električni bicikli s dva motora još su prilično skupi.

Easy Motion Big Bud Pro AWD

No, zašto kupiti kad ga možete sami napraviti?

Potrebno je nešto znanja i nešto vještina. Primjera na YouTubeu ima više, ali i ovaj će itekako poslužiti:

Sretno!

Povratak na vrhpointer
Zatvori X