Pretraži
AKCIJA! Aston Martin DBZ Centenary Collection: Platiš 2 – Dobiješ 2… za preko 50 milijuna kuna !

AKCIJA! Aston Martin DBZ Centenary Collection: Platiš 2 – Dobiješ 2… za preko 50 milijuna kuna !

Objavljeno: 05/10/2019 / Autor: Petar Bondek / [email protected] Dugan

Nemojte se previše zamarati cijenom, baš poput 19 vlasnika koji su već uknjižili ova remek-djela u mjesečne troškove! Ima i ružnijih parova od ovog koje bi vodio vidjeti u garaži! Iskreno, volio bi vidjeti i vlastitu garažu za početak, ali nećemo sad o meni!

Bljesak Supernove

DB4 GT Zagato Continuation smo već obradili ranije, no drugi dio dueta je podjednako zanimljiv – DBS GT Zagato u Supernova Red boji, s brojnim zlatnim i karbonskim detaljima. Čisto zlato se nalazi i ispod podugačkog poklopca motora – 5,2 litreni twin turbo  V12 s izdašnih 760 KS.

Karbon je predivno izložen, u lijepom kontrastu sa satenskom crnom i zlatnom, kombinacijom koja bi na bilo kojem drugom automobilu bila simbol šeikovsko-oligarskog neukusa no na DBS GTZ-u priča sve svjetske jezike!

Upravo ovo je automobil koji dijeli prebogate od bogatih, koji je znatan odmak od hrpe AMG-a i M-ova. Da, parkirani uz ovaj Zagato navedeni Nijemci izgledaju kao čopor odojaka koji zaluta na izbor za Miss Svijeta.

Ukoliko Vam izloženi karbon krova i difuzora ne odaje platežnu koć vlasnika, onda će Vam to zasigurno odati dva loga izrađena od 18K zlata, baš kao i istaknuta bočna linija. meni osobno najzanimljiviji dio ovog nesvakidašnje skupog ljepotana je – maska. Vizualno razmahana i aero-aktivna ima dijamantni uzorak, koji je već desetljećima ključni dio interijera svakog britanskog luksuznog projektila. Poput pogleda u dentalni karton velike bijele – impresivno!

Ista riječ se može upotrijebiti i za opis interijera – Caithness Spicy Red koža skinuta s elitnih kravica je opet na samom rubu kiča, no opet prevaže na onu dobru stranu – nema tu mjesta suzdržanosti i diskreciji.

Isto tako nema ni potrebe za pretvaranjem da ovo nije tipični alat za živciranje susjeda predivnom bukom i nabijanje kompleksa familiji na feštama gdje se umjesto ćevosa i Kozela čvakaju kanapei i Clicquot La Grande Dame a svi umiru od straha da im ne ispadne kristalna čaša iz seta u vlaništvu obitelji od 1631.

 

Ono što nitko ne može osporiti je totalna ekskluzivnost ove u svakom slučaju predivne ekspresije potpunog shvaćanja britanskog standarda luksuza.

No, budimo realni – kupio bi i najgadniju kvaku u Pevecu da na njoj piše ZAGATO…no ona vjerojatno neće biti 3D printana poput ovih kotača…

 

 

Pogledaj galeriju

Povratak na vrhpointer
Zatvori X