Pretraži
Acura Type S je Honda kakvu čekamo već godinama

Acura Type S je Honda kakvu čekamo već godinama

Objavljeno: 16/08/2019 / Autor: Mihael / Foto: Acura

Acura Type S : Acura – luksuzno sportska marka automobila u vlasništvu dobro nam poznate japanske Honde.  Predstavljena je po prvi puta na sjevernoameričkom tržištu Sjedinjenih Američkih Država i Kanade još 1986. godine. Brand Acura je predstavljen kao Hondina uzdanica u svijetu luksuznih i sportskih vozila. Nekoliko godina kasnije Acura je došla i na tržište Hong Konga a početkom ovog stoljeća počela se prodavati u Meksiku i Kini.

Hondin uspjeh sa Acurom u Sjevernoj Americi potaknuo je japanske proizvođače Toyotu i Nissan da predstave i svoje luksuzne marke automobila, Lexus i Infiniti. Acura će uvijek ostati prvi japanski proizvođač luksuznih automobila uz veću ili manju dozu smportskog duha.

Prekrasni automobil koji možete vidjeti ovdje na slikama, Acura Type S Concept jest kako mu i ime sugerira konceptna verzija automobila kakvog uskoro možemo očekivati i u slobodnoj prodaji. Zapravo, ovdje je riječ o Acurinom modelu TLX kojeg uskoro planiraju predstaviti i u Type S formatu.


Acura Type S Concept

Acura Type S Concept

Acura Type S Concept


Izuzetno nam je drago vidjeti da Honda, ovaj put kroz Acuru ima i dalje smisla za eleganciju i ljepotu upakiranu u sportsko ruho. Acura se sa ovim konceptom vraća na scenu sportskih automobila nakon dugog desetljeća izbivanja potaknutog tadašnjom ekonomskom krizom i nekim tržišnim odlukama.

Double Apex Blue Pearl plava boja oda je u čast TL Type S modela koji je u razdoblju od 2007. do 2008. godine sve do sada posljednji nosio Type S oznaku pod Acurom. Luksuzni ogranak Honde, Acura, najavljuje da će kroz dvije godine predstaviti dva automobila sa Type S oznakom. Jedan od njih bi trebao biti upravo TLX Type S koji bi se uvelike trebao temeljiti na ovom konceptu.

Za sada nam nije poznato s kakvim će motorima doći budući Acurini Type S modeli a to nam ne otkriva niti ovaj koncept koji je Acura prije svega predstavila kao primjer vrlo atraktivnog sportskog dizajna u čast nekih popularnih prošlih modela. Stoga, nećemo negodovati što nam tehnikalije ostaju za sada nepoznate. Dovoljno je i to da znamo da koncept dolazi na pozamašnim 285 milimetarskih gumama navučenima na 21 inchne felge.


Pogledaj galeriju


Acura Type S

Povratak na vrhpointer
Zatvori X