Pretraži
Reborn in the USA: Acura SLX iz 1997. s dvolitrenim turbom iz Honde Civic Type R i 350 KS slavi duh 1990-ih!

Reborn in the USA: Acura SLX iz 1997. s dvolitrenim turbom iz Honde Civic Type R i 350 KS slavi duh 1990-ih!

Objavljeno: 07/12/2019 / Autor: Petar Bondek / Super Handling SLX - Honda se obratila Isuzuu za pomoć na početku SUV priče... Copyright: Acura news

Acura SLX je bila prvi Hondin SUV – preciznije Isuzu Trooper s Hondinim 3,2 litrenim V6 motorom i 190 KS, no baš ovaj SLX je poprilično drugačija životinja od originala!


Dobar dan gospodine Multilink..otkuda Vi ovdje? Copyright: Acura.com


Ne pitajte za cijenu – ovo je jedan od onih unikatnih projekata gdje nije bitan trošak – nego poruka! Kao što možete pogledati u videu, radi se o zamjeni identiteta između dvije Honde/Acure iz iste garaže – SLX-a iz 1997. i novog MDX-a.

  

Da prevedem na europski, Isuzu Trooper iz prošlog milenija sada ima nasvirani motor iz Civica Type R s 350 KS, 10-brzinski automatski mjenjač i vrlo bitno- multi-link stražnji ovjes umjesto krute osovine. Tu je i Super-Handling All-Wheel Driv (SH-AWD) Eto – otuda “Super Handling SLX” . Ukoliko želite samo napraviti nešto slično nabavite Opel Fronteru (također još jedan Isuzu Trooper) i ubacite u nju mehaniku Insignije OPC.

 

Acura SLX – Retromanija – i to u najboljem svjetlu!

Kotači od 17 cola su obučeni u Yokohama Geolanderice, a novost su i sjedala, obučena u Milano kožu – koja sjajno ide uz drvene umetke interijera. Same boje su iz 2020., ali kombinirane da ispadnu što više retro – zadatak izvršen!


Pogledajte samo display, automatski mjenjač, kožne siceve i kazić! Sve je tako pogrešno – a ujedno tako ispravno! Copyright: Acura.com


Kako je došlo do ovog suludog projekta? Upravo sada se održava RADwood SoCal u losanđeleskom Oak Canyon Parku, a radi se o eventu koji kroz razne sadržaje slavi kulturu 1980-ih i 1990-ih. Ova Acura je poslana upravo tamo – da uzrokuje masovnu histeriju i potpuno odobravanje!

 

Možda je ovo nesvjesni korak Honde koji će inicirati restomod pokret među ljubiteljima SUV-a iz 1980-ih i 1990 -ih? Pogledaj galeriju

Acura SLX

Povratak na vrhpointer
Zatvori X