Pretraži
7 najvažnijih očeva i sinova – Obiteljsko naslijeđe u auto-moto sportu. Krv nije voda? Naravno da nije – voda nema oktanski broj…za razliku od krvi ovih klinaca!

7 najvažnijih očeva i sinova – Obiteljsko naslijeđe u auto-moto sportu. Krv nije voda? Naravno da nije – voda nema oktanski broj…za razliku od krvi ovih klinaca!

Objavljeno: 27/04/2018 / Autor: Vozim HR / Foto: Junior Team AG Yamaha Supported Team

Hill, Villeneuve, Rossi, Verstappen, Roberts, Magnussen, Piquet, Andretti, Fittipaldi; poznata trofejna prezimena koja su potrajala bar dvije generacije u auto-moto sportu. No, koji su novi kandidati za nastavak obiteljske slave s oktanskim brojem?

Josh Hill je odustao od ganjanja F1 nakon mediokritetnih rezultata u nižim formulama, Hugo Häkkinen se nakon obećavajuće karting karijere prebacio na nogomet, Greg Mansell na biciklizam, a Nico Rosberg se povukao iz F1 cirkusa iste sekunde kad je osvojio F1 naslov…tko je slijedeći potencijalni prvak s poznatim prezimenom? E pa lista je dosta zanimljiva :

1.Mick SchumacherPozadina: Uz tatu Michaela (i strica Ralfa)ima prezime koje otvara sva vrata, ali i stvara strašan pritisak. Ferrari ga pod hitno želi u svojoj Drivers Academy (FDA) jer Mercedes već pruža krakove…

Godište: 1999.

Natječe se u: Euro F3, Prema Powerteam

Vjerojatni put prema slavi: viceprvak ADAC Formule 4 i talijanske F4 mora impresionirati u F3 i sam stvoriti svoje ime. Prezime ne mora. Tatini sponzori se već gužvaju na kombinezonu…

Idealan scenarij: ovisno o izboru između „Crvenih“ i „Srebrnih“ (ne zaboravimo da je tatin „ulaz“ u Jordan platio Mercedes-Benz!) potpis za Sahara Force Indiju kad Ocon ode u Mercedes ili Haas/Alfu Romeo kad uskoro izvise Grosjean ili Eriksson.

Mogući problem: Nevjerojatna težina prezimena. Vjerojatno mu je zlo od svake presice i pitanja „Mick, ima li kakvih vijesti o tati?“ . No ako je upola otporan (i sposoban)ko’ stari… 

2. Ryu AlesiPozadina: Kada ti je tata Ferrarijev omiljeni  Korzikanac (Jean Alesi) a djed bivši Hondin guru za motore Senne i Prosta (Osamu Goto), samo nebo je granica.

Godište: 1999.

Natječe se u: GP3, Team Trident

Vjerojatni put prema slavi: Preko Ferrari Racing Academy naravno. Ukoliko će u Alfi biti gužva – tu je Haas. Ukoliko Ferrari veza ne uspije u Renaultu uvijek ima mjesta za Francuza. Broj 27 je već tamo!

Idealan scenarij: Dolazak na Leclercovo mjesto u Alfu kad se ovaj 2020. pridruži Ricciardu u Ferrariju

Mogući problem: strašna koncentracija talenata 1999. godišta 

3. Jack DoohanPozadina: sin Hondine/MotoGP legende Micka Doohana

Godište: 2003.

Natječe se u: Britanska F4, Arden, Red Bull Junior Team

Vjerojatni put prema slavi: Tu su tatine veze u Hondi, potpora Red Bulla i Pramaca. Vjerojatno Britanska F3, poput Sainza, Gaslyja, Kvyata, Vergnea i Ricciarda

Idealan scenarij: Red Bull i tatini posteri u prostorijama upravnog odbora Honde mu otvaraju put do kokpita Torro Rossa. Prvo mora biti brži od Priaulxa Jr-a i Enza Fittipaldija…a tako i izgleda s Verstappenovim br. 33!

Mogući problem: Australci uvijek imaju većih problema u dokazivanju od drugih. Pogledajte samo Webera, Stonera, Millera i Ricciarda! 

4. Robin Ace Räikkönen „Icekid“Pozadina: Iceman Jr. Već zvuči poput nekog superjunaka. Još da uvježba tatin „BWOAH“…

Godište: 2015

Natječe se u: tatinom i maminom dvorištu, ponekad u tatinom crvenom motorhomeu

Vjerojatni put prema slavi: Pošto se ipak radi o jednom  Räikkönenu, može završiti kao zvijezda WRC-a, najmlađi vozač Ferrari Drivers Academy ikad ili kao lijevo krilo Pittsburgh Penguinsa. Kad si „Ace“ sport je nebitan!

Idealan scenarij: prvo karting, a onda preskakanje stepenica. I tata je ušao u F1 sa samo 23 profesionalne utrke iza sebe.

Mogući problem: Pošto je vrlo mlad, možda završi u Formuli E 2033. Kad benzina više ne bude5. Kalle RovanperäPozadina: Harrijev sin. Kad ti je tata tvornički vozač WRC Mitsubishija onda je normalno da s 12 godina voziš rallyje. One prave, ne one na Playstationu…Finski zakon ne dopušta natjecanje u rallyju mlađima od 18., pa je Harri otišao voziti u Latviju. S 12. Ima vozačku od prošle godine!

Godište: 2000.

Natječe se u : WRC2, Škoda Motorsport

Vjerojatni put prema slavi: budući tvornički vozač, kao i kod Verstappena izgleda da je sin znatno veći talent od tate. Već je s osam žario i palio You Tubeom!

Idealan scenarij: Direktni dolazak na mjesto Jari-Matti Latvale u Toyotu

Mogući problem: Strašna gužva oko tvorničkih sjedala u WRC-u 

6. Akito i Ryota HagaPozadina: sinovi „samuraja slidea“ Nitro Norija Hage, SBK i MotoGP legende. Već regrutirani od strane Yamahe u talijanskom prvenstvu.

Godište: 2002. I 2003.

Natječu se u: CIV Sport 4T, AG Motorsport Italia, Yamaha YZF R3

Vjerojatni put prema slavi: talijansko supersport/superbike prvenstvo, Moto2 ili SBK

Idealan scenarij: sezona u tvorničkoj Yamahinoj SBK momčadi pa ravno u LCR Yamahu ili VR46 Team za tri godine? Nitro Brothers mogu sve!

Mogući problem: svađa oko prava na nošenje tatinog broja 41 

7. Enzo FittipaldiPozadina: unuk Emersona Fittipaldija, brat Pietra Fittipaldija, nećak Maxa Papisa.

Godište: 2001

Natječe se u: talijanskom i ADAC Formula 4 prvenstvu za Prema Powerteam,

Vjerojatni put prema slavi: od prošle godine vozi kao član Ferrari Driver Academy. Prošli vikend na Adriji pobijedio u dvije od tri održane utrke talijanske F4 uz dva pole positiona!

Idealni scenarij: Haasov igrač s klupe. Ima brazilsko-američke korijene i hrpu bogatih sponzora, sve što manja momčad sa skupim Ferrarijevim motorom treba.  A još se i zove ENZO.

Mogući problem: Još je premlad da bi ga imaoPogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X