Pretraži
10 najzagađenijih gradova svijeta – u njima se “pozdravite” s disanjem

10 najzagađenijih gradova svijeta – u njima se “pozdravite” s disanjem

Objavljeno: 25/02/2017 / Autor: Vozim HR / Foto: Screenshot

Početak godine razdoblje je u kojem se podvlače crte pod godinu iza nas i objavljuju različite statistike. Posljednji popis u nizu tiče se zagađenosti velikih gradova diljem svijeta, a brojke su mnoge nemalo šokirale.

Na prvom mjestu zagađenosti nalazi se Ciudad de México, poznat i kao Mexico City – glavni grad Meksika, u čijem zraku je zabilježeno čak 66 posto štetnih čestica, što je porast od čak sedam posto u samo godinu dana i potrebno je hitno djelovati.

Na drugom mjestu se nalazi Bangkok u Tajlandu, sa 61 posto štetnih čestica u zraku, dok je novo ime na listi, i to odmah skokom na treće mjesto, zabilježila Jakarta – glavni grad Indonezije, s čak 58 posto štetnih čestica.

Od europskih gradova, na peto mjesto je zasjeo Bukurešt, s 50 posto, dok je Istanbul na šestom mjestu s 49 posto štetnih čestica, a on je ujedno i jedini u top deset gradova koji zabilježio pad zagađenja u usporedbi s prethodnom godinom. Iako je riječ o svega jedan posto, bilo kakav pad je u ovoj situaciji – dobra vijest.

Cijela lista glasi ovako:

1. Ciudad de México – 60 posto
2. Bangkok – 61 posto
3. Jakarta – 58 posto
4. Chongqing – 52 posto
5. Bukurešt – 50 posto
6. Istanbul – 49 posto
7. Chengdu – 47 posto
8. Rio de Janeiro – 47 posto
9. Tainan – 46 posto
10. Peking – 46 posto


Povratak na vrhpointer
Zatvori X