Pretraži
„1 od 10“ je za 10!; Finalna Edicija supernabrijane G – klase je najbolja „oproštaljka“ godine!

„1 od 10“ je za 10!; Finalna Edicija supernabrijane G – klase je najbolja „oproštaljka“ godine!

Objavljeno: 12/12/2018 / Autor: Petar Bondek / Foto:Brabus Mediaclub

Neke legende se jednostavno dogode. OK, ja i G –klasa smo vršnjaci ali u automobilskim godinama je on bar dvostruko stariji od mene.


Dečki iz Spandau Balleta bi prošvicali od sreće da ovo vide – tko to njake da “nije zlato sve što sja?”


Počeo je kao konkurencija FIAT Campagnoli i Pinzgaueru, a završio kao današnji statusni simbol, uz rame Ferrarijima, Porscheima i ostalim dokazima dobrog ukusa. To je kao da cijeli život gledate svog djeda kako ide na plac/kavu s vršnjacima, rješava križaljke i davi Vas monolozima u stric Albert „During the War…“ stilu, a onda se jednog dana počinje oblačiti više fancy od Vas, mijenja second hand baku za fotomodela prve klase i tweeta /sharea i pije Monster Stoli s dvije Viagre umjesto dosadašnjeg Mirogojčeka.

G – Dog je još uvijek „in da Haus“, a možda i najbolja oproštaljka za 42-godišnju G Klasu je upravo BRABUS 700 4×4² “one of ten” Final Edition, s crvenim brojem 700. Kod njega je sve crno –bijelo – od boje do 515 kW/700 KS, 960 Nm okretnog momenta i ubrzanja od 5.0 s do 100 km/h. Što je još bolje, tu su i portalne osovine , BRABUS posebni ovjes multipodesiv preko Touch Control Panela, baš kao i modovi vožnje – “Comfort,” “Sport,” “Off-Road” i “Individual”.Sve to uz klirens od 60 cm, naravno. Da, spomenuti 5,5 litreni biturbo V8 u Bottropu ide sve do 210 km/h, naravno ova dnevna biturbo soba bi potegnula i više, ali je zaustavlja zločesta elektronska maćeha i naravno – naglašeno terenske Pirelli Scorpion ATR off-road gume dimenzija 325/55 R 22 .

Da je stvarno poptuno „in“ dokazuju i karbonski obrubi blatobrana i krovni spojler od istog neodovljivog materijala. Da, interijer ovisi o vašem ukusu i platežnoj moći – možda  Saddle Tan Luxmill koža/diamond quilt alcantara? Zašto ne, ovaj gigant starta s 209.000 €, a samo nebo je granica – I za finalnu cijenu i za terenske mogućnosti, naravno!


Novi omiljeni model graničarskih policijskih pasa; potpuni pregled odozdo moguć bez potrebe za saginjanjem!Pogledaj galeriju

 

Povratak na vrhpointer
Zatvori X