Pretraži
Ovaj Novitec Maserati Levante Trofeo ima 624 KS i napokon izgleda opako

Ovaj Novitec Maserati Levante Trofeo ima 624 KS i napokon izgleda opako

Objavljeno: 01/04/2020 / Autor: Mihael / Foto: Novitec

Novitec Maserati Levante Trofeo – Trenutno najbliže što možete dobiti famoznom Ferrarijevom SUV-u koji nikako da ugleda svjetlo dana je Maserati Levante Trofeo. Supersportski SUV opremljen je 3.8-litrenim V8 biturbo motorom koji je izašao izravno iz Ferrarijeve „štale“. U svojoj tvorničkoj izvedbi proizvodi superautomkobilskih 590 KS i 730 Nm okretnog momenta. Za prosječnog entuzijasta tolika snaga je teško pojmljiva vrijednost koju teško možemo smjestiti u stvarni svijet.

Nekima ipak niti to nije dovoljno, a jedna takva ekipa se okupila pod imenom Novitec. Riječ je o tvrtci specijaliziranoj za tuning talijanskih automobila visokih performansi. Dok je vjerojatno najpoznatije ime kojim se bave glavom i bradom Ferrari, ima tu još dosta zanimljivih kandidata. Ovaj put u ruke im je dospio supersportski SUV od Maseratija, ranije spomenuti Levante Trofeo.

  

To je automobil s kojim je Novitec po prvi puta i ušao u svijet jedne od trenutno najpopularnijih klasa automobila na svijetu, SUV-ova. Bilo je to još 2017. godine kada su predstavili Novitec Maserati Levante Esteso. Sada su očito procijenili da ima prostora za napredak i da njihova vizija supersportskog SUV-a nipošto nije finalna.


Novitec Maserati Levante Trofeo

Novitec Maserati Levante Trofeo

Novitec Maserati Levante Trofeo


 

Novitec Maserati Levante Trofeo

Pred vama je punim imenom: Novitec Maserati Levante S Q4 Gransport Esteso V2. I udah! Ime je u svakom slučaju dobar konkurent onom Porschea Panamere u karavanskoj izvedbi sa hibridnim pogonom, no pređimo mi na sočnije informacije. Motor je ostao isti, 3.8-litreni V8 biturbo iz Ferrarija ima potencijala u sebi a i pjevnost u ovoj novoj turbo eri nije za baciti.

U ovoj posljednjoj Novitec izvedbi ima 624 KS i velikih 820 Nm okretnog momenta. Preneseno u performanse na cesti to izgleda otprilike ovako. Brzinu od 100 km/h s mjesta ovaj superSUV postiže za fantastičnih 3.8 sekundi dok mu se najveća brzina penje na ozbiljnih 309 km/h.

Srećom, Novitec je široke ruke tako da osim krunskog Levante Trofeo modela kod njih možete nabaviti i one skromnije varijante Maseratijevog SUV-a s time da i dalje dobivate puni Novitec tretman. Manji 3.0-litreni V6 benzinac u Novitec režiji dobiva itekako ozbiljnih 494 KS uz 660 Nm naspram tvorničkih 430 KS i 580 Nm dok za ekonomičniji 3.0-litreni V6 dizel dobivate 322 KS i 680 Nm naspram tvorničkih 275 KS i 600 Nm.

Trebamo li reći da Novitecov Levante Esteso V2 pored navedenih mjerljivih atributa krasi i impozantan stas jer u ovom bijelo-crnom kontrastu i sa spuštenim sportskim ovjesom na neobično pogrešan način izgleda fantastično dobro.


Pogledaj galeriju

Novitec Maserati Levante Trofeo

Povratak na vrhpointer
Zatvori X