Pretraži
BST HyperTEK : ovako izgleda kad proizvođač karbonskih kotača zaposli bivšeg Ducatijevog dizajnera !

BST HyperTEK : ovako izgleda kad proizvođač karbonskih kotača zaposli bivšeg Ducatijevog dizajnera !

Objavljeno: 24/11/2019 / Autor: Petar Bondek / Tko kaže da elektrobike ne može ispasti sexy? Photography by barrywhitephoto.com

BST HyperTEK : Oprostiti ćemo Vam ako nikad niste čuli za BST, ali nikako ako Vam je strano ime Pierrea Terblanchea, dizajnera najspecifičnijih Ducatija u povijesti – Supermona, 749, 999 i Hypermotarda!


Minimalizam, karbon i električni konji – da vas pojede karijes… Photography by barrywhitephoto.com


Bilo je mnogo zvijezda na EICMA-i, no što se tiče dizajna najbolji Terblancheov uradak u karijeri djeluje poput prskalice u mrkloj noći bez mjesečine.

 

Južnoafrički karbonski dijamant

Što je BST BTW? Punim imenom Blackstone Tek je južnoafrička tvrtka koja se specijalizirala za proizvodnju karbonskih kotača za motocikle, i to ne kao neki usputni posao sa strane, nego kao jedna od tri najsnažnije tvrtke u svijetu na tom polju.

  

Osobno mi Pierreovi Ducatiji nisu u istoj ligi s Massimovim, no nitko ne može zanijekati apsolutnu genijalnost njegovog MH900e. Njegovih elemenata ima i kod BST-ovog prvijenca, no MH se dogodio prije 18 godina, a svijet dizajna nije spavao… Terblanche se u potpunosti slaže sa mnom i tvrdi da je upravo ovaj strujić njegovo najbolje djelo! Uz Supermonoa, naravno…on je izvan konkurencije!


Posvećenost detaljima je u rangu Makro-oka Horacia Paganija! Photography by barrywhitephoto.com


Pogledajte taj erotični minimalizam, a mjerne instrumente nemojte ni tražiti – podaci se projiciraju na Crosshelmet X1 kacigi! E to je već budućnost kojoj se svi možemo veseliti! Sama snaga dolazi iz DHX Hawk motora – 80 kW i čak 120 Nm je dovoljno za kilometarske wheelieje. Još bolje -ima hill holder funkciju i tempomat! Autonomija od 300 km je sasvim OK, no i ona je rezultat opsežne upotrebe karbona – težina od samo 205 kg je stvarno fantastična za elektromotore! Karbonski monocoque okvir i prednja vilica su samo dva od sto razloga zašto ova predivna kreacija košta 80.000 dolara!

 

Ima li kakvih prigovora oko cijene? Hill holder i tempomat su u serijskoj opremi! 

 

Nije pitanje da li vrijedi kao skoro jedan i pol Kawasaki H2R, pitanje je samo da li postoji još koji na Vašem kontinentu!Pogledaj galeriju


BST HyperTEK

Povratak na vrhpointer
Zatvori X